Als je jezelf afvraagt waarom je WordPress zou moeten gebruiken voor je website, dan ben je hier op de juiste plek. Als je over deze vraag nadenkt, dan heb je waarschijnlijk ergens iets gelezen of gehoord over WordPress of heeft een vriend of collega je hier (enthousiast) iets over verteld.

WordPress is een programma waarmee je websites kunt bouwen en onderhouden. Je kunt met WordPress eenvoudig pagina’s aanmaken en vormgeven. Er zijn meerdere soorten CMS’en, maar WordPress is verreweg de populairste. En is 5 keer groter dan de nummer twee. Maar liefst 30% van alle websites op aarde draait op WordPress. 

Een van de meest voorkomende misvattingen over WordPress is dat dit platform hoofdzakelijk geschikt is om blogs te beheren. In de begindagen van het platform was dit inderdaad het geval maar inmiddels is dit helemaal veranderd.

Daarom wil ik je in deze blog een eerlijk beeld geven over dit Content Management System (CMS) en
website-bouwsoftware in één. Ik heb hieronder de 7 redenen om voor WordPress te kiezen voor je op een rijtje gezet.

1. De software is gratis en open-source

De software is gratis en open-source. Maar ook al is de WordPress-software gratis, je zal wel geld moeten uitgeven. WordPress wordt namelijk niet voor je gehost, waardoor je wel zelf voor de hosting moet zorgen of een hostingpartij nodig bent;

2. WordPress is aanpasbaar

WordPress is aanpasbaar zodat het voor elke type website gebruikt kan worden. Oorspronkelijk was WordPress ontwikkeld als blogplatform, maar door de jaren heen zijn met nieuwe releases hierin drastische veranderingen doorgevoerd;

3. Het ondersteunt talloze verschillende soorten media

Persoonlijk heb ik nog nooit van WordPress te horen gekregen dat mijn bestand niet werd ondersteund. Je kan zonder problemen veelgebruikte bestanden uploaden, zoals .jpg, .png, .gif, .pdf, .doc, .pptx, .mp3, .m4a, .mp4, .mov, .wmv en .avi. Daarnaast zal je ook geen problemen ondervinden met meer obscure bestandstypen als .odt, .key, .ogg en .3gp;

4. De website is schaalbaar en uit te breiden met thema’s en plug-ins

Zo nu en dan zal je je realiseren dat iets nieuws aan je website moet worden toegevoegd. In deze situaties biedt een thema of plug-in vaak uitkomst;

5. WordPress heeft een enorme gemeenschap

Doordat WordPress een enorme gemeenschap heeft, is je website niet van 1 persoon afhankelijk is. Mocht je webdesigner wegens omstandigheden niet beschikbaar zijn, dan zijn er genoeg mensen die het beheer en/of onderhoud aan je website over kunnen nemen;

6. SEO heeft prioriteit

WordPress staat erom bekend dat SEO is ingebouwd in het platform. WordPress genereert automatisch titel-tags en metabeschrijvingen voor al jouw pagina’s en artikelen. Hiermee worden zoekmachines op de hoogte gebracht van je content, waardoor deze geïndexeerd wordt en mogelijk hoger in de rankings wordt geplaatst;

7. WordPress heeft zich keer op keer bewezen

WordPress wordt geroemd om zijn prestaties, uitbreidingsmogelijkheden en gebruikersgemak.

Nadelen van WordPress

Heeft WordPress dan helemaal geen nadelen? Uiteraard heeft het systeem dit, net als ieder ander systeem. Alleen deze zijn wat mij betreft echt minimaal. Het is vooral voor jou belangrijk om te bedenken wat jij met je website wilt doen.

Wil je een eenvoudige website die je zelf niet bijwerkt met bijvoorbeeld nieuws over jouw bedrijf? Dan zou je kunnen overwegen om een eenvoudige HTML website te laten bouwen. Dit wil overigens niet zeggen dat het ontwikkelen van de website hierdoor goedkoper is, sterker nog, meestal zal dit duurder zijn omdat het op maat gemaakt wordt voor jou.

En soms krijg ik vragen waarbij ook ik moet adviseren om geen WordPress maar een ander Content Management Systeem te gebruiken. Het kan zijn dat een website te complex is. Of een koppeling met een WordPress website is lastiger dan de bestaande koppeling met een ander systeem.

Het feit blijft dat ik superfan ben van WordPress. En jou ook graag enthousiast wil maken.

Heb je hulp nodig bij een klus of zoek je juist een vaste Technisch VA voor langer termijn? Ik help je graag zodat jij je weer bezig kunt houden met dat waar jij goed in bent.

Mijn missie is om jou te inspireren, informeren en te motiveren om technologie slim en succesvol voor je bedrijf in te zetten. Om jouw bedrijf te doen groeien zonder dat het je meer tijd kost.

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan. Dan kijken we samen naar waar je naar toe wilt en waar je nu meer worstelt. 

Tijdens dit kennismakingsgesprek worden jouw behoeften in kaart gebracht, kun je precies aangeven waarin je graag ondersteunt zou willen worden en krijg je een eerlijk advies.