Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

In mijn blog Wat is een Virtual Assistant (VA)? leg ik uit wat een Virtual Assistant is.
Een Virtuele Assistant is iemand die op afstand werkt en werk bij jou weg haalt, zodat jij meer tijd beschikbaar hebt voor andere zaken in je bedrijf of met je gezin! Met een VA heb je dus de voordelen van ondersteuning en toch geen personeelskosten!

Maar is het inhuren van een Virtual Assistant ook iets voor jou?

Jouw bedrijf loopt goed, je hebt alles prima onder controle, toch?

Alleen plan je die afspraken niet altijd direct in je agenda en loop je soms een klein beetje achter met je mail. Die ene post op social media staat er ook nog steeds niet op. En eigenlijk kan je website ook wel een update gebruiken. 

Wat zou je dan kunnen bereiken met een beetje extra tijd? 
Hoe zou het voelen om alles weer echt onder controle te hebben?

Je voelt je weer rustig en vrij. Je kan je concentreren op de leuke dingen in je business. En je hebt weer plezier in ondernemen. En als kers op de taart heb je een betere balans tussen je bedrijf en gezin. Zodat je eindelijk weer eens met een gerust hart een weekendje met je gezin weg kan gaan.

Dat kan je allemaal bereiken met een klein bedrag? Hoe?
Simpel! Werk delegeren aan een Virtuele Assistant! 

Zie een Virtuele Assistant als een investering, het kost tijd en geld, maar het levert je ook zeker tijd en geld op! Vergelijk jouw uurtarief met die van je VA en de investering verdient zich meteen terug. In de tijd dat je VA voor jou werkt, kun jij weer een andere klus oppakken.

Voorbeeld:
Als jouw uurtarief 100 euro is en dat van je Virtual Assistant 50 euro, dan is het dus voordeliger om je VA werk voor jou te laten doen, zodat jij ondertussen in dat uur (meer) geld kunt verdienen. 

Stel je doet een klus voor 1000 euro. Je bent er ongeveer 10 uur mee bezig. Dat betekent een uurtarief van 100 euro per uur. Prima tarief. 

Maar in de klus zit ook veel communicatiewerk. Zoals afspraken maken, telefoontjes plegen, zaken regelen, veel typ werk. En dat vindt je geen leuk werk en veel gedoe. 

Je Virtual Assistant kan je helpen, waardoor jij nog maar 3 uur bezig bent en zij 8 uur. Je kosten voor je VA bestaat dan in totaal uit 400 euro (8 uur x € 50,-). De klus levert je nu dus nog € 600,- euro op (€ 1.000,- voor de klus minus € 400,- voor je VA). Maar jouw eigen uurtarief is daarmee wel gestegen van € 100,- naar € 200,- euro per uur! Reken maar uit: € 600,- / 3 uur = 200 euro per uur.

En in de praktijk kan een goede Virtual Assistant het werk misschien zelfs sneller doen dan de tijd die je er zelf aan kwijt zou zijn, dus dan is het dubbel winst!

Een VA inwerken kost in eerste instantie tijd, je moet kennis overdragen en bespreken wat je wil, maar het is een investering die je heel veel tijd en geld bespaart nu en in de toekomst!

Spannend? 
Natuurlijk!! Een VA werkt mee aan jouw levenswerk, jouw bedrijf. Dat kan lastig zijn, daarom is een kennismakingsgesprek heel belangrijk het kan helpen om de laatste twijfels weg te nemen. Bedenk welke werkzaamheden je wil laten oppakken zodat je deze kunt bespreken in het gesprek.

Hoe zou het voelen om alles weer echt onder controle te hebben?


Delen is het nieuwe vermenigvuldigen