Stap 1: Een Instagram account aanmaken

Als je een Instagram account wilt aanmaken, installeer dan eerst de gratis Instagram App op je mobiele telefoon. Je kunt je Instagram account namelijk wel bekijken op je computer, maar de meeste functies zijn alleen beschikbaar in de App. De Instagram App kan je downloaden via de Appstore of Google Play Store.

• Download de Instagram App;
  • Vervolgens open je de App en volg je installatiewizard;
  • Kies registreren en meld je aan met je Facebookaccount, telefoonnummer of e-mailadres;
  • Kies je naam (gelijk aan de naam van je bedrijf)
  • Stel je wachtwoord in;
  • Voeg je logo of profielfoto toe;
  • Je Instagram account is aangemaakt.

Stap 2: Je account omzetten naar een Instagram bedrijfsprofiel

Om je account om te zetten naar een zakelijk Instagram profiel, klik je op het menu rechtsboven (de 3 horizontale streepjes) en vervolgens op het tandwieltje (Instellingen) om je account settings te veranderen. Klik vervolgens op “Overschakelen naar een professioneel account”.

Completeer hierna je bedrijfsprofiel met je zakelijke telefoonnummer, e-mailadres en locatie. Koppel je Facebookpagina en je Instagram Business account is klaar voor gebruik.

Stap 3: Voltooi je Instagram Bedrijfsprofiel

Neem nu even tijd om je Instagram bedrijfsprofiel te voltooien en voeg een ‘bio’ toe. Beschrijf je bedrijf in een paar woorden om mensen snel te laten weten wie je bent en wat je doet. Zie je bedrijfsaccount als een online etalage, laat je persoonlijkheid zien en doe hier leuke dingen mee.

Klik op de knop [Profiel Bewerken]. Hier kan je een link naar je website toevoegen, een contactknop toevoegen en iets over je bedrijf vertellen, jouw Bio. Enkele tips voor het invullen van je bio:

• Houd je Bio overzichtelijk;
  • Gebruik emoticons om wat meer op te vallen;
  • Plaats de belangrijkste link van je website in je Bio;
  • Koppel eventueel een aparte landingspagina aan deze link.
  • Contactknop: houd je website- of bloglink in je bio en gebruik je contactknoppen voor je e-mailadres, telefoonnummer en/of postadres

Nu is het tijd om zichtbaar te worden. Maar hoe gebruik je jouw Instagram Bedrijfsaccount?
Hier leg ik in een paar korte stappen (ondersteund met korte filmpjes) uit, hoe je jouw Instagram Bedrijfsaccount kan gebruiken.